Spørgsmål: Hvilke Algefjerner skal jeg vælge til mit tag og fliser

Svar: Algefjerner fåes i mange afskygninger. Rodalon er et godt bud. Man kan også vælge at få sprøjtet algefjerner på taget af professionelle. Algefjerner påføres, og algerne dør. Efter alt fra 1 mdr. til 10 mdr. forsvinder algerne gradvist. Vind og vejr vasker dem simpelthen af.

Det koster fra kr. 1.500,- incl. moms at få sprøjtet algefjerner på taget. Det er inkl. kørsel og det hele. Det syntes vi er billig. Man kan man næppe gøre det selv til samme pris, vel og mærket hvis man ikke sætter sin egen arbejdskraft til Kr. 0,- Væsken i sig selv løber op i nogle hundrede kroner + du skal bruge en højtryksrenser med dispenser til algefjerner væsken.

se mere her og bestil algefjerner direkte Jysk Facade & Tagteknik

Beskrivelse af brugen af algefjerner : Når algefjerne er sprøjtet på eks. taget, dør algerne så godt som øjeblikkeligt. Det lette grønne skær som nogle tage har, forsvinder også efter ca. 1 uge eller mindre. De alger som har rodfæste, såsom algesvampe mos osv. forsvinder langsomt og gradvis. Det kan altså tage helt op til ca. 8 – 10 mdr. før algerne er væk. Det er nemlig moder natur, i form af regn, der skyller algerne væk. Når man beslutter sig for at give taget algefjerner, er det enten op på taget med rygsprøjten. Eller ringe til et tagfirma, som tilbyder denne service.

Vedligehold:
Man vedligeholder bedst sit tag ved at sprøjte det med algefjerner jævnligt. Feks. Rodalon, så er taget frit for mos, alger og snavs hele tiden. Algefjerner er et basisk ætsende stof, som ikke er giftigt. ( Mal kode 00-03 ) fortynnet algefjerner ( Mal kode 00-01)

Alerens – algefjerner – fjern alger fra taget – afrensning – rens alger – rodalon

Andre ressorcer vedr algefjerner: Debat om Algefjerner – Alger