Spørgsmål: Hvad for noget undertag skal jeg vælge til mit tag

Svar: Valget af undertag afhænger af flere forskellige ting. I første omgang er det meget afgørende, hvilken type tagbeklædning du ønsker. Generelt kan man sige, at desto mere åben tag beklædningen er, desto højere kvalitet skal undertaget have. Udover tagbeklædningen er tagets hældning ( antal grader ), kompleksitet og tilgængelighed afgørende for, hvilket undertag du skal vælge. Gå aldrig på kompromis med udertaget, det er enormt ærgeligt hvis undertaget ikke er monteret korrekt, eller er utæt.

Jysk Facade & Tagteknik bruger somregel undertag fra Icopal. Denne er klasifiseret DUKO, som er en frivillig og uafhængig ordning for klassifikation af undertage.

Se de mange referencer her på vores hjemmeside, der er masser af inspiration. Nedenfor er der også et par billeder af arbejdet med isolering og undertag. Er du i tvivl om noget, så riung til os. Vi er også altid friske med et godt tilbud på tegl, beton, eller decra tag, med undertag.

DUKO:
Det er altid undertaget, der i sidste ende sikrer tagets tæthed ved at beskytte mod sne og regn, som trænger ind under tagstenene / tagdækningen. Man kan opdele undertag i faste undertage, krydspladeundertage og undertage af banevarer ( Folie og andet ). Et fast undertag kan f.eks. bestå af krydsfinérplader beklædt med tagpap, mens krydsplade undertage f.eks. kan bestå af voksbehandlede, hårde træfiberplader. Undertage af banevarer leveres i ruller og ophænges som en frithængende membran. Normalt vil et fast undertag af plader være det dyreste og et undertag af banevare / Folie det billigste.

Alt for mange forkerte og billige undertag
Der har gennem mange år været store problemer med forkert valgte eller forkert udførte undertage. Vand trænger ned og op under de underliggende konstruktioner og kan resultere i alvorlige råd- og svampeskader. Det er ikke alene meget uhensigtsmæssigt, men kan også blive rigtig dyrt. Hvis et undertag skal repareres eller skal skiftes, er det nødvendigt at tage hele tagdækningen af – og det koster mange penge.

Når vi lægger nyt undertag under decra , bruger vi en dugfanger istedet. Den er knap så kraftig som almindelig undertag. På billederne ovenfor, anvendes InterStep undertag, under engoberede teglsten. Undertag er vanskligt at arbejde med. Det skal strammes ordentlig op for ikke at larme, hvis der kommer lidt vind ind under taget. Undertag bør kun monteres af folk, der er vant til at arbejde med undertag og dugfang.

Monarfol 250 – Monarfol 500 – Interproof – Interproff – Interstep – diffusionsåben undertag

Andre ressorcer vedr: Debat om undertag